Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka bez kości
1,5 kg -
papryka mielona
1 łyżka -
rozmaryn
1 łyżeczka -
majeranek
1 łyżeczka -
Kminek mielony Prymat
1 łyżeczka -
olej
2 łyżki -
smalec
1 łyżka -
przyprawa do potraw Kucharek
1,5 łyżeczki -
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt. zmielonych -
Liść lubczyku suszony Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Gulasz wieprzowy po staropolsku
Smażyć, stale mieszając, aż mięso się zetnie.
Zalać wrzącą wodą i dusić do miękkości pod przykryciem.
Kiedy mięso jest miękkie, odparować sos lub zagęścić mąką.
Można zabielić śmietaną.
Najlepiej smakuje z dodatkiem kaszy jęczmiennej lub gryczanej.
Komentarze (4)