Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy po staropolsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
papryka mielona 1 łyżka
rozmaryn 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
smalec 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1,5 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt. zmielonych
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy po staropolsku

Mięso umyć, osączyć i pokroić w duże kawałki - umieścić w garnku, dosypać wszystkie sypkie przyprawy, dodać smalec i olej.
Smażyć, stale mieszając, aż mięso się zetnie.
Zalać wrzącą wodą i dusić do miękkości pod przykryciem.
Kiedy mięso jest miękkie, odparować sos lub zagęścić mąką.
Można zabielić śmietaną.

Najlepiej smakuje z dodatkiem kaszy jęczmiennej lub gryczanej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 03.02.2013 19:42
lubię kaszą gryczaną
reniatka 22.08.2012 10:00
dobry sosik
krokodyl 17.08.2012 14:38
porządne żarcie :)
dagmara020 17.08.2012 08:25
uwielbiam gulasze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak