Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy po staropolsku

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości
1,5 kg
papryka mielona
1 łyżka
Sklep Prymat
rozmaryn
1 łyżeczka
majeranek
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Kminek mielony Prymat
1 łyżeczka
olej
2 łyżki
smalec
1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek
1,5 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt. zmielonych
Liść lubczyku suszony Prymat
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy po staropolsku

Mięso umyć, osączyć i pokroić w duże kawałki - umieścić w garnku, dosypać wszystkie sypkie przyprawy, dodać smalec i olej.
Smażyć, stale mieszając, aż mięso się zetnie.
Zalać wrzącą wodą i dusić do miękkości pod przykryciem.
Kiedy mięso jest miękkie, odparować sos lub zagęścić mąką.
Można zabielić śmietaną.

Najlepiej smakuje z dodatkiem kaszy jęczmiennej lub gryczanej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 03.02.2013 19:42
lubię kaszą gryczaną
reniatka 22.08.2012 10:00
dobry sosik
krokodyl 17.08.2012 14:38
porządne żarcie :)
dagmara020 17.08.2012 08:25
uwielbiam gulasze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak