Gulasz wieprzowy Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • olej do smażenia

    4 łyżki
  • liście laurowe Prymat

    3
  • ziela angielskiego Prymat

    6 ziarenek
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek-może być mniej

    8 ząbków
  • kostka mięsna

    1
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • przyprawa do gulaszu

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dość dużą kostkę.Cebulę i czosnek obrać z łupinek.Cebulę pokroić w drobną kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.W szerokim rondlu rozgrzać olej.Mięso podzielić na 3 części i kolejno obsmażyć na oleju.Całe obsmażone mięso włożyć do rondla,dodać cebulę,czosnek,ziele angielskie,liście laurowe,kostkę mięsną, przyprawę do gulaszu,paprykę,sos sojowy,pieprz i dusić chwilę razem.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.W razie potrzeby podlewać jeszcze wodą.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Smacznego!

Ja podałam gulasz z kapustą kiszoną zasmażaną (przepis w mojej galerii) i makaronem tri kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa1 27.11.2011 20:47
super
marchewka 12.09.2011 23:49
dawno nie jadłam gulaszu, ten Twój zapowiada się smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat