Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • olej

    5 łyżek
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • włoszczyzna suszona

    2 łyżki
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    2 łyżeczki
  • karkówka

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz wieprzowy

1 kg mięsa bez kości (łopatka lub karkówka) pokroić w grubą kostkę. Dwie średnie cebule obrać i również pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na oleju, gdy nabierze złotego koloru dodać cebule i smażyć całość prze z10 min. Następnie dodać 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego, 2 łyżki włoszczyzny suszonej i 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu Prymat. Dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Podlać przygotowanym z kostki rosołem warzywnym KUCHAREK. Gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie. Gulasz zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Podawać z ziemniakami, kluskami lub kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Basia14 15.05.2011 16:52
kaszka gryczana i ogorki kiszone do tego...mmm niebo w gebie...
Gosia32
Gosia32 13.05.2011 17:51
uwielbiam;]
szajba2 10.01.2011 15:04
takie potrawy lubię
Babciagramolka 20.12.2010 17:10
I kasza gryczna do tego
rakow2
rakow2 05.10.2010 15:47
też mi się podoba
Barbara55 22.08.2010 15:37
fajne - coś konkretnego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat