Gulasz wieprzowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    5 dkg
  • tłuszcz

    15 dkg
  • cebula

    20 dkg
  • przecier pomidorowy

    5 dkg
  • Wywar:

  • sól

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • wieprzowina

    2 (z kością)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wyluzować z kości,podzielić na kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz,posolić mięso,oprószyć mąką,obsmażyć z cebulą. Zalać wywarem,dusić. Przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 01.11.2012 14:14
smaczny
ziutula 27.12.2011 21:21
dobry gulasz..
Juleczka20 31.07.2011 08:43
pycha
KasiaK90 21.04.2011 10:33
lubię taki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat