Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz więgierski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3
mięso wołowe 600-700 gram
ząbki czosnku 4
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
ziemniaki 2
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
bulion wołowy 4-5 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz więgierski

Masło rozpuść, dodaj posiekaną cebulę i ją zeszklij.
Zdejmij garnek z ognia,dodaj słodką paprykę,pokrojoną w kostkę wołowinę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
Garnek ponownie postaw na ogniu. Mięso smaż przez ok. 10-15 minut. Po tym czasie dodaj posiekaną w kostkę paprykę. Smaż kolejne 5-7 minut. Następnie dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę. Dodaj również pokrojone w kostkę ziemniaki,pomidory, bulion,liść laurowy,sól i pieprz. Całość zagotuj, po czym zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i gotuj przez ok. 40 minut.
W razie potrzeby dopraw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.06.2017 17:46
Mój ulubiony ;)
Ela15 19.02.2017 14:07
dobry gulasz
Malinka 20.12.2016 23:07
Chętnie bym zjadła :)
MonikaW 20.12.2016 20:56
apetyczne danie
Bernadeta1 20.12.2016 19:49
lubię takie jedzonko
Jadwiga/Jaga85 20.12.2016 17:46
pyszny gulasz
agnieszka214 20.12.2016 17:08
Fajne miesko mniam
adelajda 20.12.2016 16:34
Dobrze przyprawione mięsko :)
KORAL 20.12.2016 15:52
Apetycznie wygląda :)
AZgotuj 20.12.2016 14:50
pyszny, wkrótce do zrobienia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak