Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz węgierski z czarnym pieprzem i zieloną fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy 1/2 kg.
fasolka szparagowa 1/2 kg.
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
cebula 2 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kminek Prymat szczypta
cząber szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz węgierski z czarnym pieprzem i zieloną fasolką szparagową

Mięso opłukać , osuszyć i pokroić w kostkę , posypać pieprzem , papryką słodką, kminkiem skropić oliwą i na chwilę ok. 30 min. odstawić w chłodne miejsce . Cebule obrać i pokroić w kostkę , fasolkę oczyścić umyć i pokroić na kawałki . Na palniku rozgrzać naczynie i wrzucić przygotowane mięso , obsmażyć na rumiano z każdej strony , dodać cebule i koncentrat pomidorowy , wymieszać , przykryć pokrywką i dusić do miękkości na wolnym ogniu . W oddzielnym naczyniu obgotować fasolkę w osolonym wrzątku , odcedzić i odstawić . Przed końcem duszenia mięsa doprawić do smaku solą i jeśli trzeba to także pozostałymi przyprawami , dodać odcedzoną fasolkę i chwilę poddusić jeszcze , Podawać z kaszą lub pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 22.10.2015 21:34
fajny pomysł z fasolką
berys18 28.09.2015 15:01
dobry obiad
marcia7 28.09.2015 13:56
ciekawy ten dodatek fasolki
w mojej kuchni 28.09.2015 12:47
same pyszności
adelajda 28.09.2015 12:24
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak