Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
tłuszcz 10 dag
cebula biała 2 szt.
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
kminek 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
papryka czerwona 2 szt.
ziemniaki 1/2 kg
kapusta biała 1 główka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z posiekanymi cebulami, roztartym czosnkiem i mielonymi paprykami w proszku, kminkiem, majerankiem. Całość posolić do smaku i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, cały czas mieszając.
Krok 1 - Gulasz węgierski foto
2
Następnie wrzucić kolejno: pokrojone ziemniaki, pokrojoną paprykę, i poszatkowaną drobno kapustę. Potrawę dokładnie wymieszać, dodać pomidory z puszki i gotować do miękkości, w razie potrzeby podlać wodą lub rosołem z kostki.
Krok 2 - Gulasz węgierski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.04.2014 15:18
smakowicie wygląda, muszę wypróbować
IlonaAlbertos 05.04.2014 14:08
Lubię taki gulasz. Dobrze doprawiony.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak