Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz węgierski

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz węgierski

Kroki postępowania

1
Wołowinę umyć pokroić w kostkę.opruszyć solą i pieprzem,oraz obficie papryką mieloną.Każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Wszystko razem podsmażyć.
Krok 1 - gulasz węgierski foto
2
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną drobno paprykę.
Krok 2 - gulasz węgierski foto
3
Całość zalać bulionem i dusić pod przykryciem aż mięso zmięknie i sos zrobi się gęsty.Ja już nie zaprawiam mąką ale jeżeli jest wg was za żadki to można lekko zaciągnąć mąką.Sos przyprawić do smaku tak aby był dość pikantny
Krok 3 - gulasz węgierski foto
4
Gotowy sos podaję do ziemniaków,kaszy lub makaronu.Pycha
Krok 4 - gulasz węgierski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 15.05.2013 15:01
lubię taki gulasz
fotoviderek 14.03.2013 08:28
Gulasz dobra rzecz. Pycha :)
Henryka2 13.03.2013 18:38
Wiesława, któryś raz widzę,że komentujesz komentarze.Każdy ma prawo do własnej oceny.Napisz swoją i wystarczy.
Wiesława1 13.03.2013 08:41
Pyszny sosik.A ze smażony na oleju to chyba lepiej -zdrowiej.Nie czepiajmy się szczegółów.
SmacznaPyza 12.03.2013 18:49
Węgrzy smażą mięso przeważnie na smalcu
kriko 12.03.2013 18:15
super gularz
Rafał10 12.03.2013 14:45
wygląda bardzo smacznie, teraz mogłabym zjeść wszystko (w trakcie czekania na obiadek) :P
Luki 12.03.2013 13:26
super też do placka ziemniaczanego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak