Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz warzywny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1
pieczarki 10
kalafior 10 różyczek
brokuł 10 różyczek
papryka czerwona 1
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa
natka pietruszki
parmezan 3 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywny

Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Pieczarki pokroić w ćwiartki, a jeśli są duże - na mniejsze kawałki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Brokuł i kalafior podzielić na mniejsze różyczki. Do garnka wlać 150 ml wody. Na oliwie podsmażyć warzywa w następującej kolejności: marchewka, brokuły, kalafior, papryka, pieczarki. Po podsmażeniu każdego z warzyw przekładać je do garnka z wodą. Całość dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Dodać 2 łyżki mąki, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i papryką słodką. Posypać po wierzchu startym parmezanem i ozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 19.09.2012 09:33
no taki gulasz musi być wspaniały
Katarzyna40 09.09.2012 16:55
warzywna uczta :) pyszne
emeslive 06.09.2012 08:32
Smakowicie to wygląda!
dagmara020 04.09.2012 06:50
bomba witamin:)
Twister 29.08.2012 18:22
pyszne :3
reniatka 27.08.2012 11:23
bardzo smakowite
caralajna 26.08.2012 23:05
gulasz 'samo zdrowie', w sam raz dla mnie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak