Gulasz w cieście

Gulasz w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce bez kości

    50 dag
  • ziemniak

    50 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • seler

    5 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • masła

    1 łyżka
  • sól

    - -
  • ciasto francuskie

    20 dag
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz w cieście

Mięso i ziemniaki pokroić w kostkę. Dodać przyprawę KUCHAREK, zalać wodą i gotować 25 min. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, przełożyć mięso i ziemniaki, posypać oregano, doprawić solą i pieprzem, przykryć rozwałkowanym ciastem francuskim. Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, posmarować rozmąconym jajkiem i zapiekać 20 min w temp. 180°C, aż się zarumieni. Podawać z surówką sezonową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Pani Domu 23.05.2012 18:52
musze wypróbować
Pani Domu 23.05.2012 18:52
musze wypróbować
Ewa/kalapurtka 05.10.2011 21:29
pycha
bernadetta2 17.05.2011 09:07
ciekawe
gosia561 16.05.2011 16:41
i smaczne
kriso 15.05.2011 15:45
ciekawy przepis
monika154 19.04.2011 19:15
pyszne
Jaheira11 14.04.2011 23:29
pyszności
kotlet 05.04.2011 23:26
często robię gulasz- jest wyśmienity
Jaheira11 05.04.2011 23:14
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat