Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz śmietankowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
koper
masło klarowane 1 łyżka
śmietana 18-procentowa 1 opakowanie
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
pieprz
papryka zielona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz śmietankowy

Pierś myjemy i kroimy w kostkę, na patelnię wkładamy masło i podsmażamy na nim mięso. Gdy puści soki i już się przysmaży, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy aby papryka zmiękła, (ale nie rozgotowała się). Na koniec wlewamy śmietanę i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Posypujemy koperkiem na koniec.
Podajemy z ryżem, kopytkami itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 21.10.2012 18:44
pysznie delikatny
Monika58 05.10.2012 12:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak