Gulasz segetyński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wp bez kości

    60 dkg
  • kapusta kiszona

    30 dkg
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • mąka

    1 łyżka
  • papryka mielona

  • sól

  • smalec

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać,pokroić w kostkę,posolić i obtoczyć w mące.Zrumienić na gorącym tłuszczu.Przełożyć do rondelka,dodać obraną,pokrojoną w talarki i zrumienioną na pozostałym ze smażenia tłuszczu cebulę.
Kapustę kiszoną drobno pokroić,osobno podgotować.Dodać do mięsa,wlać 1/2 szklanki wody,dusić razem do miękkości.Przed końcem gotowania,podprawić resztą mąki.
Posolić,przyprawić do smaku startym czosnkiem i papryką.Wymieszać.
Podawać z pieczywem lub z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 22.03.2016 20:47
Pyszne danie
misia53 28.09.2013 01:19
bardzo ciekawy z kapustą gulasz
ben-ka 27.09.2013 15:08
bardzo smaczny obiadek.
Angelika10 14.08.2013 08:38
fajny gulasz
mirosława4 04.07.2013 14:43
pyszny obiadek bardzo lubimy :)
fotoviderek 01.07.2013 07:41
Ciekawy przepis :)
Zosia1 22.03.2013 08:37
ciekawa nazwa
Grazyna0211 19.07.2012 10:30
fajny przepis coś nowego
Ewelina38 07.07.2012 22:58
uwielbiam taki :)
dianix 06.07.2012 17:49
gulaszy nie robie zcyt czesto ale lubie bardzo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat