Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz piwny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1/2 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
cebule 2
olej słonecznikowy 50 ml
kminek Prymat 1 łyżeczka
piwo 1 butelka (pilsner)
chleb ciemny 1 kromka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz piwny

Mięso umyłem i osuszyłem ,pokroiłem w kostkę i oprószyłem papryką. Cebule obrałem ,pokroiłem w grubą kostkę ,zrumieniłem na oleju. Następnie dodałem mięso ,smażyłem ok. 10 min stale mieszając. Posypałem kminkiem i wlałem połowę piwa. Dusiłem pod przykryciem 45 min na małym ogniu. Drobno pokruszyłem chleb ,dodałem do mięsa z resztą piwa. Gotowałem dalej 15 min. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 16.12.2014 14:28
ciekawy dodatek
berys18 15.12.2014 10:44
smacznie wygląda
Wacław 14.12.2014 12:18
bardzo pyszne danie !!!
Christopher 13.12.2014 15:45
Piwa nie piję, ale taki gulasz owszem.
wwwiolka 13.12.2014 15:39
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak