gulasz ogonowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczareki całe

    8 szt
  • schab

    5 szt
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • mąka

  • zupa

    1 ogonowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schab dzielimy na mniejsze kawałki i czosnek nacieramy lekko roztuczemy panierujemy z zupie ogonowej i smażymy razem na patelni. Cebulę smażymy razem z pokrojonymi pieczarkami i gdy mięso lekko się zarumieni dodajemy je do pieczarek i gotujemy z dodatkiem wody i kostki do miękkości. Doprawiamy do smaku zaprawiamy odrobiną mąki sos

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 20.12.2012 11:32
uwielbiam smak zupy ogonowej z torebki. Wykorzystanie go do gulaszu jest ciekawym pomysłem
choldek 29.02.2012 16:22
ładny
JaPaqc 09.11.2011 07:57
smakowity
Emilia22 10.04.2011 14:49
świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat