Gulasz mięsno-pieczarkowy

Gulasz mięsno-pieczarkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    25dag
  • groszek

    puszka
  • olej sojowy

    4łyżki
  • kostka rosołowa

  • sól

  • pieprz

  • wieprzowina

    25dag (chuda)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz mięsno-pieczarkowy

Umytą wieprzowine pokroić w paski.W naczyniu rozgrzać 4 łyżki oleju,włożyć mieso ,smażyć 6minut .Pieczarki umyte obrać,pokroić na niewielkie części ,dodać do mięsa .Groszek osączyć i dodać do mięsa .Dusić 10min.pod przykryciem.Dodac kostkę rosołową ,przyprawy i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Teresa19 19.09.2011 16:05
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat