Gulasz mięsno-grzybowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso od szynki wieprzowej

    40 dkg
  • podgrzybki

    30 dkg
  • oliwa

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz mięsno-grzybowy foto
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.
Krok 2 - Gulasz mięsno-grzybowy foto
Zalać 3 szklankami wody. Dodać umyte, obrane i pokrojone grzyby oraz liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem. W międzyczasie przyprawić kucharkiem i pieprzem.
Krok 3 - Gulasz mięsno-grzybowy foto
Kiedy mięso i grzyby będą miękkie dodać mąkę wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Zagotować. Doprawić kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 4 - Gulasz mięsno-grzybowy foto
Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 24.10.2013 16:43
smakowite danie,moje smaki :)
IlonaAlbertos 15.10.2013 11:16
Smakowity ten gulasz.
gosia56 05.10.2013 08:50
pyszne danie
ONY_za_kare 03.10.2013 18:38
wspaniały!
Alex_M 02.10.2013 15:26
pyszny musi być taki gulasz!
Krystyna32 02.10.2013 14:48
smaczny gulasz
mela25 02.10.2013 13:37
smakowite mięsko
Monia 02.10.2013 08:49
Zjadłabym sobie taki gulasz :)
caralajna 02.10.2013 07:22
smaczny jesienny obiad
pajbek 02.10.2013 01:43
To coś dla mnie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat