Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mięsno- warzywny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,5 kg
cukinia
kapusta biała 1/2 szt
marchewka 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
ziele angielskie
chili Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
Liść lubczyku suszony Prymat
natka pietruszki
koncentrat pomidorowy
olej do smażenia
kasza gryczana 1 szt
kasza jęczmienna 1 szt
szczypiorek posiekany

Porada

Proponuje dodac chili w celu dodania ostrosci do jedzenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsno- warzywny

Kroki postępowania

1
Mieso osuszamy,myjemy, kroimi w kostke i podsamazamy na lyzce oleju,Przekladamy do garnka,podlewamy woda,doprawiamy i dusimy do miekkosci.
Krok 1 - Gulasz mięsno- warzywny foto
2
Kapuste ,cukinie,cebule i marchewke drobno szatkujemy.
Krok 2 - Gulasz mięsno- warzywny foto
3
Pokrojone warzywa wrzucamy na patelnie,na ktorej smazylismy mieso, podsmazamy,czesto mieszajac.
Krok 3 - Gulasz mięsno- warzywny foto
4
Do miesa pod koniec duszenia dodajemy podsmazone warzywa,wszystko mieszamy ,dusimy ok 5-10 min
Krok 4 - Gulasz mięsno- warzywny foto
5
Do Gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy,doprawiamy swiezo zmielonym pieprzem,papryka slodka oraz zageszczamy maka.Podajemy z kasza i posypujemy szczypiorkiem.Smacznego
Krok 5 - Gulasz mięsno- warzywny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak