Gulasz Emilki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    360 gram
  • marchewka

    1 szt
  • cebula biała

    0,5 szt
  • kostka wołowa

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 kulki
  • mąka przenna

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1,5 łyżeczki
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    2 łyżki stołowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić w kostkę,posypać 1 łyżką przyprawy do gulaszu i podsmażyć na oleju.Do garnka wlać 3 szklanki wody,wrzucić pokrojoną marchewkę,kostkę wołową,ziele angielskie i liść laurowy.Wstawić na ogień.Do garnka wrzucić podsmażone kawałki schabu wraz z tłuszczem z patelni,dodać pokrojoną w piórka połowę cebuli,wsypać pieprz czarny i 1 łyżkę przyprawy do gulaszu.Wszystko gotować na wolnym ogniu ok.1,5 godziny.Pod koniec gotowania wsypać do szklanki 1 łyżkę mąki,dodać 100 ml wody,rozrobić zawiesinę i wlać do gulaszu ciągle mieszając.Wszystko gotować jeszcze 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 30.03.2012 20:50
super
Natalia40 29.12.2011 16:15
pyszny
Ewelina43 26.11.2010 10:46
pycha
MAR3STA 11.11.2010 14:44
pyszny
agnieszka214 10.11.2010 07:55
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat