gulasz drobiowy z zieloną fasolką...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe z indyka

    70 dag
  • mąka tortowa

    5 łyżek
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • mrożona fasolka szparagowa

    1 opakowanie
  • woda

    1 litr
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - ile potrzeba
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - gulasz drobiowy z zieloną fasolką... foto
na maśle klarowanym podsmażyć na rumiano pokrojone na kawałeczki mięso gulaszowe z indyka obsypane dobrze mąką, z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodać pokrojoną cebulę i pokrojone ząbki czosnku
Krok 2 - gulasz drobiowy z zieloną fasolką... foto
wsypać mrożoną fasolkę szparagową zieloną i podsmażać z 3 minuty mieszając
Krok 3 - gulasz drobiowy z zieloną fasolką... foto
dodać kostkę rosołową, kucharka, wlać wodę i gotować na średnim ogniu bez przykrycia z 20 minut, część wody odparuje i sos będzie zagęszczony odpowiednio, na koniec wsypać mielony pieprz i posiekany koperek, zamieszać
Krok 4 - gulasz drobiowy z zieloną fasolką... foto
pyszny, lekki gulasz podawać z czym się lubi.............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 24.06.2017 00:46
ciekawe połączenie
Renata9 23.06.2017 21:44
Bardzo dobry obiadek :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat