Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z pęczakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
kasza pęczak 200 gram
sól
pieprz
ziele angielskie sztuka
Liść laurowy suszony Prymat sztuka
śmietana 12% 1/3 szklanki
marchew sztuka
Musztarda sarepska Prymat 1,5 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z pęczakiem

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka pokroić w paski, oprószyć solą,pieprzem, dodać czosnek.
Krok 1 - Gulasz drobiowy z pęczakiem foto
2
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Marchew obrać i pokroić w półplasterki.
Krok 2 - Gulasz drobiowy z pęczakiem foto
3
Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka na złoty kolor.
Krok 3 - Gulasz drobiowy z pęczakiem foto
4
Następnie dodać marchewkę i cebulę. Smażyć kilka minut. Gdy marchewka nieco zmięknie mięso zalać rosłem/ bulionem, tak, aby zakryło jego powierzchnię i gotować do miękkości marchewki. Gulasz doprawić do smaku, dodać musztardę. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić sos, podawać z pęczakiem ugotowanym na sypko. Udekorować szczypiorem.
Krok 4 - Gulasz drobiowy z pęczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.04.2014 13:29
bardzo lubię pęczak...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak