Gulasz do placków ziemniaczanych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    40 dag
  • cebula biała

    2 sztuki
  • pieczarki

    30 dag
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • bulion warzywny

    2 szklanki
  • ogórki

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko kroimy w niewielką kostkę-kawałki. Cebulę kroimy w pół talarki. Całość podsmażamy na oleju. Podlewamy bulionem, dodajemy pokrojone plasterki, przyprawy i dusimy około 15 minut. Dodajemy ogórki kiszone (starte na tarce lub pokrojone), przecier pomidorowy. Doprawimy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat