Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz czeski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
mąka ziemniaczana 10 łyżek
jajko 8 szt.
przyprawa uniwersalna Kucharek 4 łyżeczki
olej do smażenia 10 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
cebula biała 4 szt.
sól do smaku 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz czeski

Jajka roztrzepać, dodać olej i mąkę ziemniaczaną. Karkówkę i cebule - drobno posiekać. Dodać do mięsa przygotowaną masę. Następnie dodawać pozostałe składniki i wszystko razem wymieszać. Wstawić do lodówki na 2 dni. Potem przygotowaną masę piec jak placki ziemniaczane(postarać się cienko).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak