Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz czeski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
jaja 8 szt.
mąka ziemniaczana 10 łyżek
olej do smażenia 10 łyżek
przyprawa uniwersalna Kucharek 4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczki
sól do smaku 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
cebula biała 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz czeski

Jajka rozbić, dodać olej i mąkę. Mięso i cebulę drobno posiekać, dodać do mięsa przygotowaną masę, następnie dodać resztę składników i wymieszać.
Wstawić do lodówki na 2 dni, a potem piec jak placki ziemniaczane (cienko).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak