Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy z warzywami i z kaszą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 500 gram
marchew 2 sz
kalafior 1/2 sztuki
passata pomidorowa 1 opakowanie
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
kasza gryczana 200 gram
pieczarki 300 gram
cebula 1 sztuka
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy z warzywami i z kaszą

Mięso opłucz i potnik w dość dużą kostkę. Obsmaż na oleju. Dodaj przyprawy, pociętą marchew, pieczarki, różyczki kalafiora i cebulę. Zalej szklanką wody i duś. Po 30 minutach dodaj passatę. Duś jeszcze 30 minut. Podawaj z kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.03.2017 10:13
pyszny obiad :-)
Bernadeta1 11.03.2017 18:13
Takie jedzonko to moje smaki, pyszne
Aleksandra/Olcia 11.03.2017 18:01
wygląda apetycznie
jan_mag 11.03.2017 09:50
Super propozycja
jagoda5913 11.03.2017 00:22
ciekawe danie
wwwiolka 10.03.2017 19:37
Bardzo fajny przepis.
bertpvd 10.03.2017 18:35
Pyszny obiad
agnieszka214 10.03.2017 17:39
Z kalafiorem pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak