Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy z warzywami

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Delikatne mięso w warzywnej oprawie.

Składniki:

Składniki:

łopatka cielęca 500 gramów
olej 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżki
wrzątek 500 mililitrów
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
marchew młoda 2 sztuki
korzeń pietruszki 2 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
por 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy z warzywami

Mięso kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, zrumieniamy, oprószamy mąką, mieszamy z wrzątkiem oraz liściem laurowym. Dusimy na wolnym ogniu przez 60 min.

Warzywa ścieramy na tarce do jarzyn, por siekamy, przysmażamy z rozgniecionym czosnkiem, dodajemy do mięsa, dusimy około 60 min.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak