Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz buraczany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70 dag
buraki ćwikłowe 70 dag
cebula biała 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz buraczany

Wykonanie:
Buraczki obrać i pokroić w kostkę razem z mięsem i cebulą. Następnie zalać dwoma szklankami wody i dusić z dodatkiem listka laurowego około godziny. Pod koniec gotowania przyprawić do smaku (możemy zaciągnąć śmietaną) Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 09.04.2016 10:55
Fajny gulasz :)
Wacław 09.04.2016 10:24
pyszne jedzonko ;-)
gosia1988 08.04.2016 21:40
Proste danie, ale wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak