gulasz 4 smaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    80 dag
  • olej

    6 łyżek
  • sos sojowy

    6 łyżek
  • keczup

    6 łyżek
  • ocet winny

    4 łyżki
  • chili

    1 szt
  • dymki

    4 szt
  • miód

    2 łyżki
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pestki dyni

    4 łyżki
  • ocet

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyj,osusz,pokrój na kawałki.Chili i dymki oczyść,posiekaj.Czosnek przeciśnij przez praskę.Olej wymieszaj z sosem sojowym i octem.dodaj keczup,czosnek,chili i dymki.Przypraw solą i imbirem,pieprzem,papryką i zielem angielskim.Marynatą posmaruj żeberka.Przełóż do miski,przykryj i wstaw do lodówki na ok.5godzin.Żeberka wyjmij z marynaty,osusz.Ułóż w żaroodpornym naczyniu.Marynatę wymieszaj z miodem posmaruj mięso.Piecz 30-40minut w temperaturze 180stopni.W trakcje pieczenia żeberka smaruj pozostałą marynatą.Pestki zrumień na suchej patelni.Posyp gotowe danie.Podaj z duszoną dynią lub piure ziemniaczanym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ElizaT 07.08.2011 22:43
godne polecenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat