Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

gulasz 4 smaki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
80 dag
olej
6 łyżek
sos sojowy
6 łyżek
keczup
6 łyżek
ocet winny
4 łyżki
chili
1 szt
dymki
4 szt
miód
2 łyżki
czosnek ząbki
3 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
pestki dyni
4 łyżki
ocet
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz 4 smaki

Mięso umyj,osusz,pokrój na kawałki.Chili i dymki oczyść,posiekaj.Czosnek przeciśnij przez praskę.Olej wymieszaj z sosem sojowym i octem.dodaj keczup,czosnek,chili i dymki.Przypraw solą i imbirem,pieprzem,papryką i zielem angielskim.Marynatą posmaruj żeberka.Przełóż do miski,przykryj i wstaw do lodówki na ok.5godzin.Żeberka wyjmij z marynaty,osusz.Ułóż w żaroodpornym naczyniu.Marynatę wymieszaj z miodem posmaruj mięso.Piecz 30-40minut w temperaturze 180stopni.W trakcje pieczenia żeberka smaruj pozostałą marynatą.Pestki zrumień na suchej patelni.Posyp gotowe danie.Podaj z duszoną dynią lub piure ziemniaczanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 07.08.2011 22:43
godne polecenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak