Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z warzywami.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
marchew 2-3 szt
cebula 2 szt
olej do smażenia 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z warzywami.

Grzyby leśne,najlepiej różnego rodzaju,przebrać umyć i ugotować.
Marchew obrać,zetrzeć na tarce jarzynowej,włozyć na patelnię,dodać olej i smażyć.Cebulę obrać,posiekać i w momencie jak marchew będzie podsmażona,dodać cebulę i smażyć do miękkości warzyw.
Ugotowane ,odcedzone grzyby przełożyć na patelnię i smażyć razem z warzywami,doprawić solą i pieprzem.Wziąć do ręki blnder i chwilę zmiksować zawartość patelni.
Jeżeli ktoś woli,grzyby można pokroić w cienkie paseczki.
Sałatkę można podawac jako dodatek do każdego rodzaju mięsa oczywiście na gorąco,czyli jako zamiennik sosu lub włożyć do słoiczków,pasteryzować 20 minut i mieć zapasy za zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.03.2014 07:37
musi być dobre i aromatyczne
Motorek 10.01.2014 08:09
bardzo dobre
olkaaa 07.01.2014 07:42
muszę spróbować
pacpaw 07.12.2013 20:04
aj..ja w tym roku na grzyby się nie wybrałem
kate.500 03.12.2013 08:00
pyszne grzybki
kuklik 23.11.2013 17:04
ciekawe takich jeszcze nie robiłam
IZABELA29 24.10.2013 08:40
prosto a smacznie
adelajda 22.10.2013 09:41
Zapowiada się smaczne danie :)
Ola1984 22.10.2013 09:34
Prawdziwa grzybowa uczta :) Mniam.
IZABELA29 22.10.2013 08:32
ja już zapas grzybów mam ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak