Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z kaszą kuskus

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kuskus 200 g
sól do smaku
grzyby świeże 300 g
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
gorąca woda 0,75 litra
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
smietana 18% 3 łyżki
mąka 1 łyzka
cebula 1 szt
masło klarowane 1 łyzka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z kaszą kuskus

Kaszę kuskus zalać wrzątkiem i pozostawić aby się zaparzyła około 10 min.
Można zaparzyć bulionem drobiowym lub warzywnym.
Przygotować sos z grzybów świeżych leśnych.
Grzyby oczyścić umyć , pokroić, zalać wodą i obgotować.
W rondelku podsmażyć cebulę ,dodać grzyby i podlać wodą ,dodać kostkę rosołową ,ziele i liść laurowy .Gotować na wolnym ogniu do miękkości .Zagęścić sos mąką wymieszaną ze śmietaną. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z kaszą kuskus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak