Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby z kaszą kuskus

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kuskus
200 g
sól do smaku
Sklep Prymat
grzyby świeże
300 g
Kostki rosołowe Kucharek
1 szt
gorąca woda
0,75 litra
ziele angielskie
2 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
smietana 18%
3 łyżki
mąka
1 łyzka
cebula
1 szt
masło klarowane
1 łyzka
Pieprz czarny mielony Prymat
1/4 łyzeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z kaszą kuskus

Kaszę kuskus zalać wrzątkiem i pozostawić aby się zaparzyła około 10 min.
Można zaparzyć bulionem drobiowym lub warzywnym.
Przygotować sos z grzybów świeżych leśnych.
Grzyby oczyścić umyć , pokroić, zalać wodą i obgotować.
W rondelku podsmażyć cebulę ,dodać grzyby i podlać wodą ,dodać kostkę rosołową ,ziele i liść laurowy .Gotować na wolnym ogniu do miękkości .Zagęścić sos mąką wymieszaną ze śmietaną. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z kaszą kuskus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak