Grzyby w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • prawdziwki

    2 kg
  • woda

    2 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • Liść laurowy suszony Prymat

    kilka sztuk
  • ziele angielskie

    kilka sztuk
  • sól

    1 łyzeczka
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyścić, umyć i gotować w osolonej wodzie około 10 minut , po czym odcedzić. Wodę zagotować z cukrem, solą i octem. Do każdego słoika włożyć po jednym listku laurowym, po 2 ziarna ziela angielskiego. Do słoików włożyć grzyby, zalać gorącą zalewą, zakręcić wieczka i odwrócić do góry dnem aby wieczka się zassały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 19.09.2017 10:34
Kocham grzyby. :)
Habibi 18.09.2017 12:41
Uwielbiam grzybki w occie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat