grzyby w słodkiej zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    1 kg
  • cebula

    3 szt
  • woda

    2 szkl
  • cukier

    16 dkg
  • sól

    3 łyż
  • Zalewa:

    1 szkl
  • ocet

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

grzyby oczyścić i obgotowac w wodzie. Odcedzic i ułożyc w słoikach razem z cebulą sprzoną oraz chrzanem pokrojonym w paseczki. Z podanych skłdanikó zrobic zalewe i zalac grzyby. Pasteryzować 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 18.12.2012 17:49
smaczniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat