Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby suszone w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone 10 szt
jaja 1 szt.
mąka 1 dag
mleko 250 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby suszone w panierce

Wykonanie:
Grzyby umyć, moczyć kilka godzin w mleku, następnie w nim je ugotować . Potem rozłożyć grzyby na deseczce i przełożyć drugą deseczką, by się rozpłaszczyły. Osuszyć, posolić, obtoczyć w mące, namoczyć w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.11.2013 18:29
musi być to ciekawy smak
Paolcia 10.11.2013 17:57
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak