GRZYBY MARYNOWANE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    WG POTRZEB DO MARYNOWANIA
  • ocet

    1,5 szklanki
  • woda

    1,5 szklanki
  • sól

    1-2 dag
  • cukier

    szczypta
  • liść laurowy

    2-3 liście
  • marchewka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby gotowąć 15 minut w osolnej wodzie , przelać zimną woda i ułożyć w słojach,
Zalewa: 1,5 szklanki wody zmieszac z octem, solą, ziarnami pieprzu, zielem angielskim, cukrem.
Makrchewkę o cebulę. Powkładac pokrojoną w krążki do słoików.
Pasteryzować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 14.12.2011 17:39
super smaczne polecam
kriso 12.08.2011 16:49
fajne
rakow2 08.05.2011 16:16
kilkanaście słoików leżakuje w piwnicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat