Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
cebula 15 dag
woda 2 szkl
ocet 0,5 szkl
ziele angielskie 4 ziarna
Gorczyca biała cała Prymat 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby oczyszczamy, nóżki odcinamy od kapeluszy. Gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i układamy w słoikach. Zalewamy zalewą przygotowana z wody, octu, ziela, liści laurowych, gorczycy i pokrojonej w piórka cebuli. Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.07.2013 07:30
fajne grzybki
Motorek 15.04.2013 08:37
coś dla mnie
oilliwka 25.02.2013 15:29
och uwielbiam, cały słoik bym zjadła !
pycia9 25.02.2013 14:45
też takie robie, są bardzo dobre
Rafał3 25.02.2013 14:09
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak