GRZYBY LEŚNE DUSZONE Z BIAŁĄ KAPUSTĄ I ŚMIETANĄ

GRZYBY LEŚNE DUSZONE Z BIAŁĄ KAPUSTĄ I ŚMIETANĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/4 główki
  • grzyby leśne

    300 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • śmietana 12%

    4 łyżki
  • olej rzepakowy

    do smażenia
  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Kapustę posiekać na dowolną grubość, przełożyć do garnka i zalać troszkę wodą (tak by ją lekko zakrywała). posolić i dusić do miękkości na małym ogniu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać przyprawy i grzyby (świeże grzyby należy wcześniej odgotować), chwilę smażyć a następnie przełożyć do miękkiej kapusty, doprawić i chwilę dusić pod przykryciem. Na koniec zaprawić śmietaną ewentualnie śmietaną wymieszaną z łyżką mąki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 24.03.2015 12:41
apetycznie to wygląda
Megg 24.03.2015 11:41
zapowiada sie smacznie
kloruś 24.03.2015 09:57
chętnie bym się poczęstowała!
Barbara777 24.03.2015 09:53
dobre jedzenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat