Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRZYBY LEŚNE DUSZONE Z BIAŁĄ KAPUSTĄ I ŚMIETANĄ

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
grzyby leśne 300 gram
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Sól ziołowa jodowana Prymat
śmietana 12% 4 łyżki
olej rzepakowy do smażenia
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: GRZYBY LEŚNE DUSZONE Z BIAŁĄ KAPUSTĄ I ŚMIETANĄ

1/ Kapustę posiekać na dowolną grubość, przełożyć do garnka i zalać troszkę wodą (tak by ją lekko zakrywała). posolić i dusić do miękkości na małym ogniu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać przyprawy i grzyby (świeże grzyby należy wcześniej odgotować), chwilę smażyć a następnie przełożyć do miękkiej kapusty, doprawić i chwilę dusić pod przykryciem. Na koniec zaprawić śmietaną ewentualnie śmietaną wymieszaną z łyżką mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.03.2015 12:41
apetycznie to wygląda
Megg 24.03.2015 11:41
zapowiada sie smacznie
kloruś 24.03.2015 09:57
chętnie bym się poczęstowała!
Barbara777 24.03.2015 09:53
dobre jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak