Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy gulasz sercowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe 3
suszonych grzybów ( różne ) 1 szk
cebula 1
ząbki czosnku 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarna ziela angielskiego 2
sól do smaku
pieprz do smaku
mąki 2 łyżki
bulion 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy gulasz sercowy

Kroki postępowania

1
Serca dokładnie umyć, zalać zimną wodą i gotować prawie do miękkości. Gdy się zagotują lekko posolić. Ugotowane wyjąć z wywaru i lekko przestudzić Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Przestudzone serca pokroić w kostkę. Na patelnie wlać kilka łyżek oleju i wrzucić pokrojone serca. Cebulę i czosnek obrać, umyć i cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do serc, po czym podsmażyć.
Krok 1 - Grzybowy gulasz sercowy foto
2
Następnie dodać namoczone grzyby, zalać bulionem, dodać przyprawy i dusić 20 minut.
Krok 2 - Grzybowy gulasz sercowy foto
3
Na koniec mąkę rozrobić z mąką i zagęścić nią sos.
Krok 3 - Grzybowy gulasz sercowy foto
4
Zagotować i podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Grzybowy gulasz sercowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.10.2013 22:31
konkretne danie
Ela_K 02.10.2013 18:55
uwielbiam gulasz z serc
malaczarna23 02.10.2013 17:55
pyszne jedzonko :)
AZgotuj 02.10.2013 17:05
wszystko to co lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak