Grzybowy gulasz sercowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca wieprzowe

    3
  • suszonych grzybów ( różne )

    1 szk
  • cebula

    1
  • ząbki czosnku

    2
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziarna ziela angielskiego

    2
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • mąki

    2 łyżki
  • bulion

    600 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grzybowy gulasz sercowy foto
Serca dokładnie umyć, zalać zimną wodą i gotować prawie do miękkości. Gdy się zagotują lekko posolić. Ugotowane wyjąć z wywaru i lekko przestudzić Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Przestudzone serca pokroić w kostkę. Na patelnie wlać kilka łyżek oleju i wrzucić pokrojone serca. Cebulę i czosnek obrać, umyć i cebulę pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do serc, po czym podsmażyć.
Krok 2 - Grzybowy gulasz sercowy foto
Następnie dodać namoczone grzyby, zalać bulionem, dodać przyprawy i dusić 20 minut.
Krok 3 - Grzybowy gulasz sercowy foto
Na koniec mąkę rozrobić z mąką i zagęścić nią sos.
Krok 4 - Grzybowy gulasz sercowy foto
Zagotować i podawać z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 02.10.2013 22:31
konkretne danie
Ela_K 02.10.2013 18:55
uwielbiam gulasz z serc
malaczarna23 02.10.2013 17:55
pyszne jedzonko :)
AZgotuj 02.10.2013 17:05
wszystko to co lubię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat