Grzybowo orzechowy farsz do uszek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    10 dag
  • orzechy włoskie

    8 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • nac pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grzybowo orzechowy farsz do uszek foto
Grzyby płuczemy, zalewamy wodą i moczymy przez noc. Gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem soli 1,5 godz..
Krok 2 - Grzybowo orzechowy farsz do uszek foto
Grzyby przelewamy na sito, studzimy i rozdrabniamy, orzechy rozdrabniamy, cebulkę siekamy i podsmażamy. Wszystkie składniki wkładamy do naczynia, dodajemy posiekaną nać pietruszki.
Krok 3 - Grzybowo orzechowy farsz do uszek foto
Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu, solimy do smaku.
Krok 4 - Grzybowo orzechowy farsz do uszek foto
Gotowy farsz powinien być pikantny z bardzo lekką wyczuwalną orzechową nutą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 23.02.2014 08:39
oryginalny farsz :)
AnielskaSlodycz 14.01.2014 09:27
bardzo dobre polecam.
czekoladka_m 10.01.2014 18:56
bardzo ciekawy ten farsz:)
malaczarna23 04.01.2014 18:06
pyszniutki ten farsz
gusia1000 23.12.2013 13:34
Skorzystam z przepisu.
gosia56 23.12.2013 13:11
super przepis
Ada-Gaba 23.12.2013 12:53
smaczne połączenie
Magula 23.12.2013 10:08
fajny przepis
Joannasz3190 23.12.2013 09:20
Ciekawe połączenie :)
Patriszja 23.12.2013 09:15
mmmm smacznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat