Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 4 szt
marchew 1 szt
cebula 1/2 szt
śmietana 4 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
przyprawa kuchenna
sól
pieprz
makaron
grzyby suszone 7-9 kapeluszy

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa

Mięso umyć, zalać wodą, postawić do gotowania. Grzyby umyć i sparzyć gorącą wodą, zostawić w niej na ok. 5 min, dodać do zupy.

Marchew umyć i dodać do zupy, można pokroić. Gotować do miękkości. Mięso wyjąć. Do zupy dodać obraną i opieczoną cebulę. Dodać też opłukaną i posiekaną natkę pietruszki. Zupę doprawić do smaku i zaciągnąć śmietaną, nie gotować.

Podawać z makaronem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 20.08.2016 08:54
pyszna zupka
Róża1 08.10.2013 21:48
grzybowa moja ulubiona:-)
beatkaa153 23.09.2013 20:38
smaczna zupka
Margo1 07.09.2013 17:20
Też robię inaczej grzybową
Monia 08.06.2013 12:39
Trochę inaczej niż u mnie w domu... ale zapach Świąt uniósł się w powietrzu od samej nazwy "grzybowa" :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak