Grzybki w octowej zalewie

Grzybki w octowej zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    1 kg
  • cebula

    2 sztuka
  • woda

    3 litr
  • ocet

    3/4 szklanka
  • cukier

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    6 liść
  • ziele angielskie

    kilka ziarna
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grzybki w octowej zalewie

Grzyby obrać, a następnie gotować godzinę w wodzie z solą. Cebulę pokroić w piórka i dodać do garnka. Następnie wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Przygotować zalewę: na 1 litr wody 3/4 szklanki octu i cukier do smaku. Gotować tak 30 minut. Grzyby nałożyć do słoików, zamknąć je, a następnie pasteryzować 15 - 20 minut. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

wojtek5 20.08.2012 16:07
grzybki do wodeczki w sam raz:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat