Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Grzybki w octowej zalewie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
1 kg
cebula
2 sztuka
woda
3 litr
ocet
3/4 szklanka
cukier
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
6 liść
Sklep Prymat
ziele angielskie
kilka ziarna
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki w octowej zalewie

Grzyby obrać, a następnie gotować godzinę w wodzie z solą. Cebulę pokroić w piórka i dodać do garnka. Następnie wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Przygotować zalewę: na 1 litr wody 3/4 szklanki octu i cukier do smaku. Gotować tak 30 minut. Grzyby nałożyć do słoików, zamknąć je, a następnie pasteryzować 15 - 20 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek5 20.08.2012 16:07
grzybki do wodeczki w sam raz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak