Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki smażone na masle z czosnkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 30 dag
czosnek ząbki 3 szt
masło 3 łyzki
olej 1 łyzka
sól
pieprz
pieczarki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki smażone na masle z czosnkiem

Grzyby oczyszczamy, delikatnie płuczemy pod bieżąca woda i osuszamy. Kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno masło dodatkiem oleju by się nie przypaliło. Na roztopione masło wrzucamy grzyby, przesmażamy minutę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy, przykrywamy przykrywka i dusimy 15 min co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 02.10.2012 12:23
dziękuję
Betka 01.10.2012 14:52
mmm pychota;)
dorota20w 01.10.2012 14:48
u mnie tez cienko, dlatego grzyby lesne mieszam z pieczarkami...
ziutula
ziutula 01.10.2012 14:36
u mnie w tym roku cienko z grzybami,,,
Bogusiaz 01.10.2012 13:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak