grzanki z migdałami i morelami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    25 dkg
  • cukier

    7 dkg
  • białka

    2 sztuki
  • morele

    25 dkg
  • śmietana

    2 łyżki
  • chleb

    8 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ubijam białka na sztywną pianę. Migdały obieram ze skórki, siekam i łączę z białkami, dodaję cukier. Masę rozsmarowywuję na kromkach. Układam je na nasmarowanej tłuszczem blasze. Piekę w umiarkowanie nagrzanym piekarniku, aż do lekkiego zbrązowienia białka. Morele miksuje, łączę ze śmietaną, podaję z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 18:12
super
Kekerboom 17.08.2012 12:53
super
sznycel 17.08.2012 12:43
podaje je na dziecięcym party

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat