Grzanki z kiełkami i sosem musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromki bułki

    4 szt
  • pomidor

    1 szt
  • sałata

    1 szt
  • kiełki

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki przekroić na pół i grillować na patelni grillowej. Pomidora pokroić w plasterki, sałatę porwać na mniejsze kawałki. Sos - 2 łyżki musztardy, łyżka masła, 1/2 szklanki wody, łyżka mąki (na maśle robimy zasmażkę z mąki, wlać wodę i dodać musztardę. Zagotować aż woda odparuje i sos zgęstnieje do odpowiedniej konsystencji). Składniki lądują na ciepłych bułkach. Na górę dodajemy kiełki. Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat