Grzanki z guacamole i szparagami

Grzanki z guacamole i szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avocado

    1 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • limonka

    1 szt
  • pomidorki koktajlowe

    4 szt
  • natka pietruszki

  • tabasco

  • sól do smaku

  • pieprz

  • szparagi zielone

  • bagietka

    1 szt
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z dojrzałego avocado usuwamy pestkę a miąższ umieszczamy w blenderze. Dodajemy obrane ze skórki pomidorki, natkę pietruszki i cebule. Doprawiamy solą,pieprzem, tabasco i sokiem z limonki. Wszystko dokładnie miksujemy.
Główki szparagów gotujemy (bardzo krotko) w osolonej wodzie i odcedzamy.
Bagietkę kroimy na kromeczki i smażymy na złoto na maśle.
Każdą grzankę smarujemy sosem i dekorujemy szparagami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 21.12.2016 10:46
pysznie wyglądają
caralajna 15.06.2014 07:30
pyszności :)
aginaa 13.06.2014 15:56
musza byc smaczne
pawlito 06.06.2014 09:23
fajna kompozycja
Malinka 04.06.2014 11:40
Bardzo apetyczna propozycja, super!
IZABELA29 03.06.2014 08:26
ciekawe połączenie nigdy tak nie jadłam szparagów
Wacław 27.05.2014 10:05
ciekawe danie,dla mnie nowość
ben-ka 26.05.2014 09:21
Ja też z chęcią bym spróbowała.
Ola1young 25.05.2014 17:23
fajna ta przekąska :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat