Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z guacamole i szparagami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

avocado 1 szt
cebula 1/2 szt
limonka 1 szt
pomidorki koktajlowe 4 szt
natka pietruszki
tabasco
sól do smaku
pieprz
szparagi zielone
bagietka 1 szt
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z guacamole i szparagami

Z dojrzałego avocado usuwamy pestkę a miąższ umieszczamy w blenderze. Dodajemy obrane ze skórki pomidorki, natkę pietruszki i cebule. Doprawiamy solą,pieprzem, tabasco i sokiem z limonki. Wszystko dokładnie miksujemy.
Główki szparagów gotujemy (bardzo krotko) w osolonej wodzie i odcedzamy.
Bagietkę kroimy na kromeczki i smażymy na złoto na maśle.
Każdą grzankę smarujemy sosem i dekorujemy szparagami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.12.2016 10:46
pysznie wyglądają
caralajna 15.06.2014 07:30
pyszności :)
aginaa 13.06.2014 15:56
musza byc smaczne
pawlito 06.06.2014 09:23
fajna kompozycja
Malinka 04.06.2014 11:40
Bardzo apetyczna propozycja, super!
IZABELA29 03.06.2014 08:26
ciekawe połączenie nigdy tak nie jadłam szparagów
Wacław 27.05.2014 10:05
ciekawe danie,dla mnie nowość
ben-ka 26.05.2014 09:21
Ja też z chęcią bym spróbowała.
Ola1young 25.05.2014 17:23
fajna ta przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak