Grzanki ostre

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    plastrów 5
  • KIEŁBASA ŻYWIECKA

    1\\2 szt
  • pomidor

    2 g
  • ogórek kiszony

    2 g
  • Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

  • cebula

    1\2 g
  • chleb

    5 kromek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba wkładamy do rozgrzanego piekarnika na tak długo,żeby się podrumieniły. Następnie na grzankach układamy ser żółty, plastry kiełbasy, pomidora i ogórka kiszonego oraz cebule pokrojona w piórka. Całość polewamy delikatnie ketchupem pikantnym i posypujemy przyprawami. Tak przygotowane wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 10min - tak żeby się ser rozpuścił i całość zagrzała.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat