Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszkowe babeczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 czubata szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 100 gram
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 16 gram
sól szczypta
jajko 2
gruszka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszkowe babeczki

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, przesiać. Masło utrzeć mikserem z cukrami, kolejno dodawać jajka. Dodać mąki i połączyć na jednolitą masę. Gruszkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do ciasta.

Formę (ja mam silikonową, więc nic z nią nie robiłam, w innym przypadku posmarować masłem i posypać bułką tartą), nakładać ciasto do 3/4 wysokości. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec ok. 20 minut.

Babeczki wyjąć z formy i jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.02.2016 13:58
pięknie wyglądają, po prostu kuszą
paula191919 23.05.2015 12:14
Musze je któregoś dnia sama zrobić.:D
Margo1 20.05.2015 08:40
Bardzo ładnie wyszły
ilka01 17.05.2015 13:29
pychota :)
Wacław 17.05.2015 11:08
znakomite babeczki
Damiano
Damiano 17.05.2015 08:48
świetna babeczka
cukiereczek 17.05.2015 07:46
piękne babeczki
magda1976 17.05.2015 00:07
Super babeczki
misia53 16.05.2015 23:37
śliczne babeczki
Iwusia 16.05.2015 23:30
bardzo fajne
asiczekz 16.05.2015 23:19
jejku, aż ślinka pociekła :D
Katarzyna59 16.05.2015 21:44
przepyszne,
as28 16.05.2015 21:29
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak