Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRUSZKOWA PIERŚ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
gruszki 2 szt
rodzynki 1 garść
sok z połowy cytryny
papryka mielona 2 łyżeczka
olej 2-3 łyżka
sól
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: GRUSZKOWA PIERŚ

pierś umyj,osusz,pokrój na niewielkie kawałki i posyp solą i papryką,lekko wymieszaj.Gruszki obierz i pokrój na kawałki.Olej rozgrzej na patelni,wlej sok z cytryny,włóż kurczaka,podsmaż,dodaj gruszki i rodzynki.Oprósz majerankiem,podlej niewielką ilością wody,duś na małym ogniu aż płyn odparuje oraz do miękkości gruszek,można podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.12.2013 10:47
fajny smak
Pietruszka 18.11.2013 21:17
apetyczne danie
IKrakowianka 04.11.2013 20:19
fantastyczne danie
Dorian 02.09.2013 00:34
smaczne miesko
jeta72 26.08.2013 09:08
ciekawy przepis :-)
m1monika 31.07.2013 11:20
smaczna :-)
cooleczka 22.03.2013 10:21
brzmi wybornie
fotoviderek 14.03.2013 08:31
Oryginalny pomysł :)
Seba 25.01.2013 14:37
fajny pomysł
Łukasz15 20.01.2013 12:10
Pyszna
Ada-Gaba 20.12.2012 10:18
pomysłowy przepis
Bernadeta1 16.12.2012 01:32
musi być bardzo smaczna
RenataZ-et 12.12.2012 19:19
pomysłowe
PIOTR11 04.12.2012 18:33
super
Wafelek2601 29.11.2012 09:13
Super
olkaaa 07.11.2012 10:47
fajny pomysł
anulka69 31.10.2012 10:30
pyszna
Motorek 06.10.2012 09:17
pycha
Magda60 03.10.2012 21:02
na slodko tez pysznie
MagdaXXX 02.10.2012 22:07
super
biatriss 01.10.2012 13:03
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak