Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z grilla nadziewane wątróbką z pomarańczą, żurawiną i serem złocistym

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 3 sztuki
wątróbka drobiowa 3 kawałki
pomarańcza 1 sztuka
morele suszone 10 sztuk
żurawina 2 łyżeczki
sól
pieprz
cytuna 1/2 sztuka
oliwki czarne 7 sztuk
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
pomidor 1 ztuka
oregano świeże
koperek świeży 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z grilla nadziewane wątróbką z pomarańczą, żurawiną i serem złocistym

Kroki postępowania

1
Gruszki myjemy, przecinamy wzdłuż, i wydrążamy środek , skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniały.
Krok 1 - Gruszki z grilla nadziewane wątróbką z pomarańczą, żurawiną i serem złocistym foto
2
Grillujemy około 10 minut na grillu elektrycznym. Wątróbkę myjemy, i smażymy razem z cebulką pokrojoną w piórka na patelni. Na końcu solimy, pieprzymy.
Krok 2 - Gruszki z grilla nadziewane wątróbką z pomarańczą, żurawiną i serem złocistym foto
3
Kroimy wątróbkę usmażoną na kawałki i łączymy ją z żurawiną, morelą suszoną, i pomarańczą cząstkami. Pomarańcze obrałam z błonek. Napełniamy gruszki farszem, dodajemy ser lazur złocisty i gałązkę oregano. Talerz dekorujemy pomidorkami koktajlowymi żółtymi i czerwonymi, z oliwek robimy krążki i układamy na talerzu.
Krok 3 - Gruszki z grilla nadziewane wątróbką z pomarańczą, żurawiną i serem złocistym foto
4
Z pomidora średniego robimy różę. Obieramy pomidora jak jabłko, tak żeby była skóra w całości obrana i zwijamy. Dekorujemy bazylią listkami.
Krok 4 - Gruszki z grilla nadziewane wątróbką z pomarańczą, żurawiną i serem złocistym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 12.04.2014 16:08
pięknie podane
Łucja 22.03.2013 12:31
rewelacyjnie to wygląda :) robisz cudne zdjęcia :)
IwonaKa 01.02.2013 10:24
nie jadłam,ale wyglądaja smakowicie
Alex_M 31.01.2013 17:50
pyszniaste :)
pestka 29.01.2013 08:46
dla mnie to coś nowego
ONY_za_kare 28.01.2013 08:44
pięknie podane. muszą być pyszne!
msmariusz 13.01.2013 00:42
mniam mniam
olkaaa 06.01.2013 13:06
chętnie spróbuję
MAR3STA 02.01.2013 17:16
bardzo apetyczne
Dorota37 01.01.2013 17:07
ekstra
as28 01.01.2013 09:33
nie jadłam jeszcze takiego połączenia
MalgorzataG 30.12.2012 22:18
Odważne połączenie wątróbki z gruszką. Ciekawy pomysł. Na pewno intrygujący smak potrawy.
sylwia / sytofala 30.12.2012 22:14
piękne i smaczne
Joanna83 30.12.2012 20:04
Ślicznie podane.
-Natka- 30.12.2012 17:51
bajeczne zdjęcie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak