Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie cynamonowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
cynamon 3 łyżki
cukier 6 łyżek
woda 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie cynamonowej

Gruszki obrać ze skórki wydrążyć ziarnka a następnie pokroić na mniejsze kawałeczki. Tak pokrojone włożyć do słoiczków. Przygotować zalewę cynamonową. Wodę wlać do garnka dodać cynamon i cukier zagotować. Gotową zalewą zalać gruszki. Pasteryzować ok 15-20. W garnku zostawić do ostudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 11.10.2012 15:14
pyszny kompocik na zime
pestka 31.08.2012 14:17
właśnie jestem na etapie przetworów z gruszek - spróbuję coś nowego
babcia
babcia 31.08.2012 13:53
super , też robiłam
babcia
babcia 31.08.2012 13:53
super , też robiłam
Mysiunia 24.08.2012 10:28
z dodatkiem cynamonu muszą świetnie smakować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak