Gruszki w zalewie cynamonowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 kg
  • cynamon

    3 łyżki
  • cukier

    6 łyżek
  • woda

    750 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać ze skórki wydrążyć ziarnka a następnie pokroić na mniejsze kawałeczki. Tak pokrojone włożyć do słoiczków. Przygotować zalewę cynamonową. Wodę wlać do garnka dodać cynamon i cukier zagotować. Gotową zalewą zalać gruszki. Pasteryzować ok 15-20. W garnku zostawić do ostudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 11.10.2012 15:14
pyszny kompocik na zime
pestka 31.08.2012 14:17
właśnie jestem na etapie przetworów z gruszek - spróbuję coś nowego
babcia 31.08.2012 13:53
super , też robiłam
babcia 31.08.2012 13:53
super , też robiłam
Mysiunia 24.08.2012 10:28
z dodatkiem cynamonu muszą świetnie smakować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat