Gruszki w zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2 kg
  • woda

    2 litry
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gruszki w zalewie foto
Gruszki obieramy i kroimy w kawałki do wyparzonych słoiów.
Krok 2 - Gruszki w zalewie foto
Do wody dodajemy cukier dobrze mieszamy tak aby się rozpuścił i zagotowujemy zalewę.
Krok 3 - Gruszki w zalewie foto
Gotową gorącą zalewą zalewamy słoiki z gruszkami zakręcamy i pasteryzujemy około 5-10 minut
Krok 4 - Gruszki w zalewie foto
Gotowe gruszki w zalewie zanosimy do spiżarki i można dodawać do deserów.
Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 18.12.2012 22:17
deserowe takie, pycha
Ewelina47 26.10.2012 11:50
do deseru lub ciasta są rewelacyjne
Rafał10 22.09.2012 11:01
kurcze a ja wszystkie gruszki pomroziłam bo nie wiedziałam jak mam zrobić w zalewie :(
Juleczka20 05.09.2012 20:37
pyszne
Pietruszka 01.09.2012 21:53
smaczne
Anio?eczek 21.08.2012 15:47
po prostu świetne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat