Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
woda 2 litry
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie

Kroki postępowania

1
Gruszki obieramy i kroimy w kawałki do wyparzonych słoiów.
Krok 1 - Gruszki w zalewie foto
2
Do wody dodajemy cukier dobrze mieszamy tak aby się rozpuścił i zagotowujemy zalewę.
Krok 2 - Gruszki w zalewie foto
3
Gotową gorącą zalewą zalewamy słoiki z gruszkami zakręcamy i pasteryzujemy około 5-10 minut
Krok 3 - Gruszki w zalewie foto
4
Gotowe gruszki w zalewie zanosimy do spiżarki i można dodawać do deserów.
Smacznego !
Krok 4 - Gruszki w zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 18.12.2012 22:17
deserowe takie, pycha
Ewelina47 26.10.2012 11:50
do deseru lub ciasta są rewelacyjne
Rafał10 22.09.2012 11:01
kurcze a ja wszystkie gruszki pomroziłam bo nie wiedziałam jak mam zrobić w zalewie :(
Juleczka20 05.09.2012 20:37
pyszne
Pietruszka 01.09.2012 21:53
smaczne
Anio?eczek 21.08.2012 15:47
po prostu świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak