Gruszki w sosie

Gruszki w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 szt
  • woda

    250 ml
  • cukier

    50 g
  • mąka ziemniaczana

    10 g
  • cukier

    60 g
  • cukier waniliowy

  • mleko

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać, przepołowić wrzucić do gorącego syropu z wody i cukru.
Gotować 5 minut, wyjąc, ostudzić.
Sos
połowę mleka zagrzać, resztę wymieszać z mąką ziemniaczaną.
Połączyć z gorącym mlekiem i zagotować, mieszając, dodawać żółtka dobrze utarte z cukrem i wanilią. Ostudzonym sosem zalać gruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 25.01.2011 14:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat